Pečený králík s rajčaty a česnekem

2 kg králíka, sůl, pepř, 1 střední cibule, 12 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, 500 ml zeleninového vývaru, 300 g cherry rajčat

Troubu předehřejeme na 190°C. Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme, cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Neoloupané stroužky česneku jen rozmáčkneme dlaní. Na sporáku rozehřejeme v pekáči olej a porce králíka v něm zprudka opečeme, pak stáhneme z plamene a maso odložíme na talíř. Dno pekáče vyložíme plátky cibule, poklademe porcemi masa, přidáme česnek, podlijeme vývarem a dáme přikryté poklicí péct do trouby. Během pečení přeléváme výpekem. Po 45 minutách pečení poklici odstraníme a pečeme stejně dlouhou dobu nezakryté. Dvacet minut před koncem pečení přisypeme omytá a vidličkou propíchaná rajčata. Opět během pečení podléváme výpekem. Podléváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz