Objednávky přijímáme do 30.4.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 3.5.2024 a osobní odběr bude možný 2.-3.5.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Kuře s rozmarýnem

Tento recept je velmi jednoduchý a zároveň si na něm můžete vyzkoušet rozdíl mezi běžným kuřetem a kuřetem z naší farmy. Naše kuřata jsou chována ve volném výběhu, proto je jejich maso pevnější a vyžaduje o něco delší přípravu. Ta se rozhodně vyplatí.

Na přípravu budete potřebovat:

  • naporcované kuře
  • omyté brambory ve slupce
  • cherry rajčata
  • čerstvý rozmarýn
  • hrubozrnnou sůl, může být i Himalájská
  • olivovy olej

Předehřejeme si troubu na 180°C. V pekáčku si lehce opečeme naporcované a osolené kuře. Klademe je vždy kůží dolů a opékáme, dokud nepustí šťávu a není zlatavé ze všech stran. K takto připravenému kuřeti přidáme na větší kousky nakrájené brambory ve slupce, můžeme lehce zakápnout olivovým olejem. Vše přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Po chvíli přidáme rajčátka, rozmarýn a pečeme dokud není maso měkké.

Miluji recepty z jednoho hrnce a to hned ze dvou důvodu. Prvním důvodem je málo nádobí a druhým, že u takto připravených pokrmů, jsou chutě a vůně nádherně promísené a spojené.

Dobrou chuť!