Objednávky přijímáme do 30.4.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 3.5.2024 a osobní odběr bude možný 2.-3.5.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Dušený kohout na hříbkách

Pokud jste ještě nevyzkoušeli kohoutí maso, které je vyhledávanou pochoutkou pro svou lahodnou chuť, tak rozhodně neváhejte a připravte si tento vynikající recept.

Suroviny pro 4 osoby

1 kohout rozdělený na 10 - 12 kousků

2 l kohoutího vývaru

50 ml oleje

500 g hříbků

30 g hladké mouky

2 cibule

2 stroužky česneku

2 větvičky tymiánu

2 větvičky rozmarýnu

200 ml bílého vína

50 g másla

250 ml smetany

Postup

  • Kousky kohouta osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Postupně restujeme v hrnci dozlatova a vyjmeme.
  • V tom stejném hrnci orestujeme najemno nakrájenou cibuli a třetinu hříbků. Přidáme česnek, rozmarýn a tymián. Zalijeme bílým vínem a odvaříme ho.
  • Vložíme orestované kousky kohouta a zalijeme je vývarem tak, aby byly ponořené.
  • Pod pokličkou dáme do trouby a dusíme při teplotě 160 °C doměkka.
  • Kohouta opatrně vyjmeme, vývar svaříme na třetinu, přidáme smetanu a pár minut povaříme.
  • Rozmixujeme, přepasírujeme a zjemníme máslem.
  • Zbylé hříbky nahrubo pokrájené orestujeme, osolíme a přidáme do omáčky.

Dobrou chuť.