Krkovice na grilu
Na maso: plátky krkovice bez kosti, zelené fazolky, 400 gramů slaniny, olivový olej, lžíci bílého vína, římský kmín, rozmarýn, pepř, sůl.
Salát: směs listových salátů, rajčata, papriku, salátovou okurku, ocet Balsamico.
Postup přípravy
1. V misce smíchejte olivový olej, víno, drcený římský kmín a nasekaný rozmarýn. Lehce prošlehejte, aby se víno spojilo s olejem. Do této marinády vložte maso a nechte odležet pár hodin, ideálně přes noc.
2. Fazolky nasekejte na větší kusy, slaninu nakrájejte na kostičky. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a nechte slaninu lehce opéct, přidejte fazolky a opékejte do jejich lehkého změknutí.
3. Maso vyjměte z marinády, dejte na rozpálený gril a opečte z obou stran dozlatova.
4. Mezitím nakrájejte zeleninu, zakápněte ji balsamikovým octem a promíchejte.
5.Sundejte maso z grilu a posypejte solí a pepřem. Podávejte se salátem a zelenými fazolkami. Jako obměnu k fazolkám můžete zvolit pečené brambory.
Dobrou chuť!