Objednávky přijímáme do 30.4.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 3.5.2024 a osobní odběr bude možný 2.-3.5.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

30 ml olivového oleje, 6 křepelek (po cca 250 g), sůl a čerstvě mletý černý pepř, 20 g másla, 1 cibule nakrájená nahrubo, 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, 6 plátků anglické slaniny, z toho 3 nakrájené na větší kousky, 2 lžičky čerstvých tympánových lístků, 250 ml suchého bílého vína, 250 ml drůbežího vývaru, 150 g mraženého hrášku, velká hrst čerstvých mátových lístků

K podávání lístky máty, čerstvý tymián, bílá rustikální bageta Troubu předehřejte na 180°C. Křepelky osolte a opepřete. Ve větším pekáčku rozpalte na středním plameni většinu oleje a opékejte na něm křepelky dozlatova ze všech stran asi 5-6 minut. Křepelky vyjměte a dejte stranou. Do výpeku po křepelkách přidejte ještě trochu oleje a máslo a nechte je rozpustit. Přidejte cibuli, česnek, nakrájené plátky anglické slaniny a tymián a opékejte dozlatova 8-10 minut. Pak přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Do vzniklé šťávy vložte zpět křepelky prsíčky nahoru a pečte v předehřáté troubě 18-20 minut. Nakonec přidejte hrášek a pečte další 3-4 minuty. Mezitím na pánvi opečte zbylé plátky slaniny dokřupava. Křepelky podávejte s bagetkou, křupavou slaninou, posypané lístky čerstvé máty a tymiánu.