Objednávky přijímáme do 7.5.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 10.5.2024 a osobní odběr bude možný 9.-10.5.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Nadívané holoubě

5 holoubat, 250 g másla, sůl, na nádivku: 200 g másla, 3 žloutky, 3 vejce, 300 g housky, 6 lžic smetany, 5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic strouhanky, holubí vnitřnosti, 6 lžic petržele, 5 lžic plátků mandlí, 1 hořká mandle, muškátový květ, sůl, bílý pepř

Nejdříve si připravíme nádivku. Do utřeného másla zašleháme žloutky a vejce, poté přidáme nasekanou petržel, trochu muškátového květu, pepře, soli a jednu nastrouhanou hořkou mandli. Do této směsi lehce vmícháme opražené kostičky housky, které jsme zvlhčili smetanou, pokrájené holubí vnitřnosti, plátky mandlí, trochu mouky a strouhanky a můžeme začít plnit: do holoubat, která jsme zbavili krků a křidélek, pomocí cukrářského sáčku vpravíme nádivku a otvor spíchneme párátkem. Naplněná holoubata osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme 40 minut až hodinu na 180 stupňů. Ideální přílohou jsou nové brambory, které můžeme doplnit restovanou zeleninou. Poznámky a rady: Hořkou mandli lze nahradit jádrem meruňkové pecky. Místo holubích vnitřností můžeme použít kuřecí.