Termín nejbližšího závozu nebo osobního odběru je 1.11.2019, pro hovězí maso je termín 01.11.2019. Více informací o závozech najdete zde.

Kuře na kmínu

1 farmářské kuře o hmotnosti 1,4-2 kg, 1 lžíce vepřového sádla, 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky, 1 lžička kmínu, 1 cibule nakrájená na kostky, 1 palice česneku, 100 ml vody

Troubu předehřejte na 180°C. Sádlem vymažte dno pekáče a na něj vyskládejte slaninu. Vnitřek kuřete posolte, nohy svažte potravinářským provázkem, pokmínujte a naplňte cibulí a půlkou palice česneku, podlijte vodou. Druhou půlku palice položte vedle kuřete do pekáče. Pečte asi 45-50 min. zakryté. Zkontrolujte, zda je maso měkké. Poté odkryjte a pečte dalších 15 minut.