Objednávky přijímáme do 30.4.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 3.5.2024 a osobní odběr bude možný 2.-3.5.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně

Máslová dýně, 2 stroužky česneku, 4 PL olivového olej, sůl, čerstvě mletý pepř, 100ml zeleninového vývaru, 2 křepelky, 60 g slaniny na plátky, 1 šalotka, 150 ml kuřecího vývaru, 1 PL viného octa z červeného vína, 50 g hnědé čočky, 40 g salátu mix polníčku a rukoly.

Nejdříve ze všeho uvařte čočku v osolené vodě. Troubu předehřejte na 190°C. Máslovou dýni oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. Rozdělte je na dvě poloviny. První polovinu dejte do pekáče společně s oloupanými a přepůlenými stroužky česneku. Osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby na 20 minut nebo do změknutí dýně. Druhou polovinu dejte do hrnce s vařící vodou a vařte 3 - 5 minut, dokud kostky nebudou změlé, ale přitom stále pevné. Vodu slijte a uvařené dýně dejte bokem. Pečenou dýni s česnekem dejte do mixéru spolu i s výpekem a zeleninovým vývarem. Rozmixujte do hladké kaše. Šalotku oloupejte a nakrájejte na jemno, slaninu na malé obdélníčky. Nyní se dejte do přípravy křepelky. Nůžkami vystřihněte páteř, křepelku otočte a dlaní stlačte tak, aby jste ji zploštěli, ale nepolámali jí kosti. V pánvi si rozehřejte lžíci olivového oleje. Křepelky osolte a osmažte je z obou stran do zlatova. Z pánve je vyjměte a přemistěte na pekáč. Vlžte je do trouby k dýni na pět minut, poté je vyndejte a nechte bokem odpočívat. Ve stejné pánvi, kde jste smažili křepelky osmažte nejprve slaninu do zlatova a přupava. Z pánve je přendejte na talíř a osmažte šalotku. Až je šalotka hotová, přidejte kuřecí vývar a nechte přejít varem. Přidejte osmaženou slaninu, ocet z červeného vína a uvařenou čočku. Důkladně promíchejte, navrch posaďte křepelky, přiklopte a dejte stranou. Uvařené kousky dýně osmažte na lžíci oleje, osolte a opepřete. Na bok talíře rozmistěte dýňové pyré, mezi něj naberte směs s čočkou, na ni položte salát z řeřichy a polníčku a nakonec křepelky. Ozdobte kostkami osmažené dýně.