Objednávky přijímáme do 19.3.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 22.3.2024 a osobní odběr bude možný 21.-22.3.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Křepelka v nádivce

Na 4 porce budeme potřebovat: 1 cibule, 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, 250 g vařeného uzeného masa, 250 g vařeného telecího masa, 2 lžíce oleje, 4 vejce, sůl, mletý černý pepř, špetka drceného hřebíčku, špetka muškátového květu, ½ lžičky strouhané citronové kůry, 3 lžíce strouhanky, 2 křepelky, 2 lžičky grilovacího koření, čerstvé bylinky na ozdobu, tuk a strouhanka na formu.

Mrkev a cibuli oloupeme, řapíkatý celer očistíme, vše nasekáme nadrobno. Uzené a telecí maso nakrájíme na menší kostičky a přidáme s olejem k zelenině. Do nádivky rozklepneme vejce, ochutíme ji pepřem, solí, hřebíčkem, muškátovým květem a citronovou kůrou. Zahustíme strouhankou a důkladně promícháme. Křepelky očistíme a stehýnka k sobě svážeme potravinářským provázkem, celé je posypeme grilovacím kořením. Zapékací misku vymažeme, vysypeme strouhankou a bohatě naplníme nádivkou. Do nádivky vtlačíme obě křepelky, zakryjeme je alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160° cca 2,5 hod. Před koncem pečení alobal odstraníme, aby se křepelky dopekly dozlatova. Každou porci ozdobíme bylinkami.