Termín nejbližšího závozu nebo osobního odběru je 30.8.2019, pro hovězí maso je termín 6.9.2019. Více informací o závozech najdete zde.

Konfitované holoubě

4 menší holoubata nebo stehna ze čtyř holubů, čerstvý rozmarýn, kachní sádlo, sůl, šalotka, čerstvé bylinky podle chuti, strouhanka Maso si nejprve naložíme do soli a rozmarýnu.

Necháme marinovat 12 až 15 hodin, poté opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do tuku tak, aby bylo zcela ponořené. Nádobu (hrnec nebo pekáč) vložíme do trouby a při 90 až 100 stupních pomalu konfitujeme, dokud není maso měkké. Nakonec holoubata necháme vypéct dokřupava nebo je upravíme jako fáš: Konfitovaná stehna či celé skelety obereme, obrané maso krátce opečeme na šalotce a spojíme s nasekanými bylinkami, trochou šťávy z výpeku a strouhankou. Směs navršíme do formiček a krátce zapečeme v troubě. Při podávání můžeme doplnit prsíčky připravenými ve vakuu či jemnou paštikou ze zbytků masa a vnitřností: Na másle orestujeme drobně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme játra či maso, tymián a krátce osmahneme. Podlijeme brandy, vínem Madeira a povaříme. Poté vše rozmixujeme, do hmoty zašleháme vejce, ochutíme a vlijeme do formy. Vaříme v troubě s párou při 95 °C 15–25 minut.