Objednávky přijímáme do 30.4.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 3.5.2024 a osobní odběr bude možný 2.-3.5.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Brasírovaná hovězí žebra

1,5 kg hovězích žeber s převahou libového masa

Marináda: 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce tekutého medu, 6 stroužků česneku, 1 lžička vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce demi glace, 1 feferonka (nebo jiná pálivá paprička), 1 - 2 lžičky sušeného provensálského koření (tymián, rozmarýn, saturejka, oregano, bazalka), 2 mrkve, 2 cibule, hovězí vývar, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, pepř, sůl

Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1 - 2 dny. Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda. I s výpekem vrátíme do kastrolu a přidáme plátky cibule, silnější kolečka mrkve, bobkový list a nové koření. Podlijeme vývarem - cca 1 cm ode dna kastrolu. Kastrol pevně zakryjeme alobalem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby, rozehřáté na 100°C. Při této pomalé teplotě pečeme 10 hodin, nejlépe přes noc. Pečené maso vyjmeme, zeleninu vybereme děrovanou sběračkou a z povrchu výpeku odstraníme tuk. Výpek poté svaříme na polovinu. Dochutíme a vrátíme zeleninu. Prohřejeme a podáváme s pečivem, nebo s bramborovým pyré.