Termín nejbližšího závozu nebo osobního odběru je 30.8.2019, pro hovězí maso je termín 6.9.2019. Více informací o závozech najdete zde.

Křepelčí vejce

Kód: 205
Akce
Neohodnoceno
140 Kč –29 %
krepelci vajicka upr 900x900
140 Kč –29 % 100 Kč / balení
Tento týden k dispozici (10 balení)

Čerstvá křepelčí vejce - balení obsahuje 50 ks

Detailní informace

Detailní popis produktu

Proč jíst křepelčí vejce?

Křepelčí vejce jsou menší než slepičí, přesto mají 2,5x více vitamínu A, 2,8x více vitamínu B1 a 2,2x víc vitamínu B2. Zdravá křepelka snese ročně až 320 vajec a jedno váží 11 až 15 gramů. Jsou vhodná proti alergiím, jejich účinky na zdraví jsou prokázané. Křepelčí vejce obsahují 5x více fosforu (ten prospívá duševnímu vývoji), železa a draslíku než vejce slepičí. Je v nich zastoupena i měď, kobalt, niacin, aminokyseliny, tyrozin (má vliv na zdravou barvu kůže a využívají se i v kosmetice), lecitin (snižuje hladinu cholesterolu v krvi), fosfor (povzbuzuje potenci). Konzumace vajec se doporučuje lidem trpícím častým nachlazením, protože mají antibakteriální účinky. Zlepšují astma, zamezují bolestem hlavy, upravují krevní tlak. Pravidelná konzumace se doporučuje i lidem s oslabenou imunitou a těhotným ženám. Vajíčka obsahují Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny, ty mají vliv na srdeční systém. Křepelky mají tělesnou teplotu 42°C, proto netrpí infekcemi, jejich skořápky jsou pevné, tudíž odolné proti bakteriím. Křepelčí vejce nezpůsojbují alergické reakce, navíc produkuje ovomukoidový extrakt, využívaný k léčbě alergie. Konzumují se vařená, smažená, pečená, nakládaná. Upravují se stejným způsobem jako slepičí, doba varu je 3 minuty. Patří mezi nejchutnější drůbeží vejce. Syrová se rozbíjejí seknutím nože, takže pozor na prsty! Skořápka obsahuje mnoho cenných prvků, vápník, měď, mangan, železo, síru, zinek, křemík, fluorid. Jemně drcená se může přidávat do vařených jídel. Neoplozená vejce mají trvanlivost až 3 měsíce.