Objednávky přijímáme do 30.4.2024 , rozvoz těchto objednávek bude 3.5.2024 a osobní odběr bude možný 2.-3.5.2024.
Rozvážíme do Brna a okolí. Více informací o závozech najdete zde.

Pomalu dušené hovězí s mungo výhonky

800 g hovězího masa (plece nebo kližky), 2 mrkve, 5 cm zázvoru, 5 stroužků česneku, 1 červená chilli paprička, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce miso pasty (nemusí být), 6 lžic světlé sojové omáčky, 1 lžička sezamového oleje + k servírování, 300 ml hovězího vývaru, 2 svazky zelené petrželky, 2 hrsti mungo výhonků

Maso pokrájejte na kostky, mrkev na 1 cm silná kolečka a cibuli na plátky. Zázvor a česnek oloupejte a nastrouhejte najemno. Papričku zbavte jádřince a nasekejte. Troubu předehřejte na 120 °C. V pánvi na části oleje zprudka osmahněte cibuli a mrkev a přemístěte je do ohnivzdorného hrnce s poklicí. Do pánve přilijte zbylý olej a až bude znovu rozpálený, přidejte maso, česnek, chilli papričku a zázvor. Až se maso zatáhne, přemístěte obsah pánve do hrnce k cibuli a mrkvi. Do pánve po mase dejte cukr, miso pastu, sojovou omáčku, sezamový olej a vývar a přiveďte k varu. Míchejte, aby se rozpustil cukr a odvařily se připečené zbytky masa. Šťávou přelijte maso a zeleninu v hrnci a vložte do trouby. Duste asi 7,5 hodiny, posypte petrželkou a vařte dalších 30 minut. Na závěr přimíchejte výhonky mungo a pokapejte sezamovým olejem. Podávejte s rýží.