Termín nejbližšího závozu nebo osobního odběru je 1.11.2019, pro hovězí maso je termín 01.11.2019. Více informací o závozech najdete zde.

Jednohubky se žloutkovo hořčičnou omáčkou

18 křepelčích vajíček, 200 g pomazánkové máslo bez příchuti ,10 uvařených vaječných žloutků, 2 lžíce Dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželová nať, sterilovaná kapie, filety z ančoviček

Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (cca 2 minuty) a po vychladnutí pracně a hlavně trpělivě oloupeme. Do misky si dáme pomazánkové máslo, hořčici, vaječné žloutky, sůl, pepř a petrželovou nať. Všechny suroviny smícháme do celistvé žloutkovo-hořčicové hmoty. Uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka opatrně přepůlíme. Nakrájíme si z rohlíků 36 jednohubek a za pomocí cukrářského sáčku, do kterého vložíme všechnu žloutkovo-hořčicovou pomazánku na každé jednohubce utvoříme hnízdo pro křepelčí vajíčko. Do vzniklého pomazánkového hnízda opatrně vtlačíme půl křepelčího vejce. Dle chuti zdobíme kouskem sterilované kapie nebo kouskem filetu z ančovičky. Na závěr ozdobíme petrželovou natí a před podáváním dáme vychladit do lednice.