Termín nejbližšího závozu nebo osobního odběru je 30.8.2019, pro hovězí maso je termín 6.9.2019. Více informací o závozech najdete zde.

Dokonalá křehká krůta

Recept je to nenáročný, nepotřebujete na něj velké množství surovin, výsledek však stojí za to!

Připravte si mašlovačku a bylinky, jde se na věc! Na 4 porce potřebujete: 1 kg spodních krůtích stehen, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 1 lžíci mleté papriky, 2–4 stroužky česneku, sušený tymián, sušený libeček, sůl, pepř, mletý kmín

Na brambory: 6 brambor, hrubou mořskou sůl, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku sušeného libečku, 1 lžíci olivového oleje Marinovanou krůtu přendejte do pekáčku a přidejte k ní cibuli nakrájenou na kolečka.

Do misky, ve které jste ji marinovali, dejte 200 ml vody, promíchejte ji se zbytky marinády a maso s ní podlejte. Pak krůtu osolte a opepřete a dejte péct na 160 °C na dvě hodiny. Každých dvacet minut maso potírejte výpekem a zbytky marinády z předchozího dne. Misku, ve které se krůta marinovala, naplňte trochou vody, zamíchejte a krůtu podlejte. Brambory oškrábejte, omyjte a nakrájejte na měsíčky. Vysušte je trochu ubrouskem a dejte do pekáče, který jste předtím vytřeli olivovým olejem. Zasypte je hrubou solí, trochou červené papriky a libečku a dejte péct na hodinu ke krůtě. Krůtu podávejte s opečenými bramborami, přelitou výpekem.